Concret, PSD va depune moțiunea la jumătatea lui august, iar votul ar putea fi dat pe 20 august. Liderul interimar al PSD a declarat la România TV că va propune un premier tehnocrat care va fi acceptat de mai multe partide. Ciolacu mai spune că ALDE și Pro România și-au declarat deja susținerea pentru moțiunea de cenzură.

„Depunem moțiunea și o să treacă. Vrem un premier cu aplecare către finanțe și economie. Vrem să fie acceptat de mai multe partide”, a spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu are de câștigat și o bătălie în PSD

Acesta a prezentat deja vineri principalele puncte ale programului său politic pe care îl va propune colegilor din partid la alegerile pentru noua conducere la viitorul Congres PSD. Ciolacu vine cu o propunere pentru o nouă echipă de „oameni integri, cu experiență politică și expertiză profesională” prin aducerea în prima linie a profesioniștilor și specialiștilor din partid.

„Recâștigarea prestigiului partidului – membrii și simpatizanții noștri trebuie să aibă motive de mândrie pentru că fac parte din marea echipă a PSD! (…) Acesta este Programul politic al echipei PSD. Împreună vom merge în fața colegilor pentru a le cere încredere și susținere”, a scris liderul interimar al PSD cu puțin timp în urmă pe pagina sa de Facebook.