În urma unui acord condiționat, care a fost făcut public pe 2 noiembrie 2018, firma llui Gupta va achiziționa de la Arcelor Mittal alte două fabrici de prelucrare la rece a oțelului în Belgia și Luxemburg. Liberty, parte din grupul GFG Alliance deținut de Sanjeev Gupta, a convenit un acord condiționat în vederea achiziționării siturilor industriale Flemalle și  Tilleur de lângă Liege, Belgia, în cadrul cărora își desfășoară activitatea un număr total de 720 de angajați și situl industrial Dudelange, Luxembourg care are un număr de 225 de angajați.

Această achiziție susține planul de extindere pe care grupul îl are în Europa și care a fost făcut public în anunțul dat de companie pe data de 12 octombrie prin care menționa acordul condiționat cu ArcelorMittal pentru achiziția unor mari topitorii integrate la Galați, în România, și Ostrava, în Republica Cehă, precum și achiziționarea unor fabrici la Skopje, în Macedonia, și la Piombino, în Italia. În total aceste unități înglobează un total de 12.500 de angajați, dintre care 5.600 la Combinatul de la Galați.

Cele două acorduri vor intra în vigoare odată cu aprobarea lor de către Comisia Europeană după îndeplinirea procedurilor impuse de către autoritățile locale, inclusiv încheierea informării și consultării primăriilor locale și Comitetelor Europene de Întreprindere (European Works Councils).

Siturile industriale de la Liege și Dudelange, împreună cu fabricile din Europa de Est și Italia, reprezintă active profitabile care consolidează prezența preponderentă a grupului Liberty în Europa continentală.

Aceste active includ și fabrica Liberty Wheels France de la Chateauroux; care în urma achiziției iminente a acesteia de la Rio Tinto, va include și cea mai mare topitorie de aluminiu din Europa, localizată în Dunkerque.

Făcând referire la fabricile din Belgia și Luxemburg, directorul executiv al GFG Alliance, Sanjeev Gupta a spus: “Acestea sunt bunuri patrimoniale care se fac remarcate prin calitatea sporită și forța de muncă competentă și experimentată, pe care le primim cu brațele deschise în rețeaua pe care o clădim în Europa și care devine din ce în ce mai puternică și în Alianța GFG. Scopul nostru va fi acela de a dezvolta relații strânse de colaborare cu guvernele, sindicatele și cu celalalte părți interesate din toate aceste țări în vederea optimizării și creșterii valorii acestor active de o importanță deosebită atât pentru economia la nivel local cât și pentru economia la nivel național”.