"Codul Fiscal se aplică aşa cum este în prezent, cu ordonanţele de urgenţă. Prioritatea noastră este de a asigura stabilitate fiscală ca mijloc de stimulare a încrederii în economia românească. Vom continua implementarea tuturor măsurilor cuprinse în Codul Fiscal. În ceea ce priveşte cheltuielile salariale, ele vor fi, de asemenea, păstrate acolo. Acest proiect de buget trebuie să se realizeze luând în considerare cadrul legal existent. De aceea, toate aceste măsuri se vor regăsi în buget. Cu toate măsurile existente, noi intenţionăm să aducem deficitul bugetar undeva la sub 3% din PIB. Considerăm că acest deficit bugetar asigură sustenabilitatea finanţelor publice şi este şi finanţabil. Orice măsură în acest moment de modificare a unor măsuri existente sau tocmai aprobate probabil că nu ar fi un mesaj bun pentru mediul de afaceri şi ar afecta tocmai creşterea economică pe care noi o vizăm", a menţionat ministrul propus pentru portofoliul Finanţelor. 

Potrivit acesteia, suntem responsabili pentru un comportament fiscal care să permită, pe de o parte, "o creştere şi o dezvoltare curentă a ţării, dar să ofere perspective şi generaţiilor viitoare". 

"Vorbesc ca şi specialist. Există această discuţie: Cât trebuie să fie acest deficit de mare? Cât trebuie să fie de mic? Cât trebuie să ne împrumutăm? Cât de ieftin, cât de scump, ce facem cu banii? Trebuie să ne împrumutăm astfel încât costul să fie acoperit de beneficiile investiţiei, în primul rând, dar trebuie să ţinem cont şi de responsabilitatea pe care noi o avem şi de transferul de responsabilitate pentru generaţiile viitoare. Practic, este moral, este responsabil din partea noastră să folosim toate resursele şi să aruncăm pe generaţiile viitoare o povară fiscală? Practic, este normal ca ei să nu mai poată face niciun fel de împrumut, numai să plătească datoriile noastre? Poate că nici nu le-am folosit într-un mod judicios. Cred că suntem responsabili pentru un comportament fiscal care să permită, pe de o parte, o creştere şi o dezvoltare curentă a ţării, dar să ofere perspective şi generaţiilor viitoare", a mai spus Anca Dragu Paliu. 

AGERPRES