Noul lider German ales al CDUArmin Laschet, își dorește tot ce este mai bun pentru Germania. În acest context, potrivit Reuters, el a promis sâmbătă că va dialoga cu toate formaţiunile politice democratice din ţară, subliniind că sunt vremuri în care democraţii trebuie să fie uniţi, relatează Agerpres.

“În special în zilele pe care le trăim astăzi în lume, expresia ”unitate, dreptate”, este mai actuală decât oricând”, a spus Laschet, făcând referire la versurile imnului naţional.

Totodată, el a mai precizat că toată lumea trebuie să lupte împotriva celor care vor să le pună viețile în pericol.

“Să luptăm împreună pentru aceste principii împotriva tuturor celor care vor să le pună în pericol”, a adăugat el.

Cine este noul lider al CDU

Armin Laschet este noul lider al CDu și are 59 de ani. Totodată, el este premierul celui mai populat land german, Renania de nord – Westfalia, care a câștigat prima convenţie digitală a CDU din istorie şi s-a înscris astfel în cursa pentru obţinerea candidaturii la postul de cancelar al Germaniei.

Deşi de obicei, liderul CDU este şi candidatul comun al CDU şi al aripii sale bavareze, (CSU, Uniunea Creştin Socială) la postul de cancelar, iar Laschet, fiu de miner şi apropiat de Angela Merkel, pare bine poziţionat să-i succeadă acesteia la şefia executivului federal, cursa pentru asigurarea acestei candidaturi nu va fi uşoară, notează dpa.

De menționat este faptul că, alți doi posibili candidaţi s-au profilat până acum, între care Markus Soeder, liderul CSU şi premierul Bavariei.

În ceea ce privește decizia finală, potrivit Dpa, o decizie privind candidatul comun la cancelarie al CDU-CSU este aşteptată în martie, decizie ce ar putea fi determinantă pentru peisajul politic german şi european.

Sursa citată mai amintește că în Germania au loc în următoarele luni o serie de alegeri regionale, iar în septembrie un scrutin legislativ naţional care va stabili cine va fi succesorul lui Merkel.