"Armata Statelor Unite trebuie să se organizeze pentru a fi pregătită de un război fără un termen limitat cu organizaţii teroriste precum Stat Islamic şi cu naţiuni care folosesc entităţi pentru a lupta în numele lor", a subliniat generalul Martin Dempsey, citat de site-ul DefenseOne.com.

"Viitoarele conflicte vor apărea mai rapid, vor dura mai mult şi se vor desfăşura în zone mai problematice din punct de vedere tehnic. Grupările extremiste violente reprezintă ameninţări de securitate urgente la nivel transregional", subliniază Dempsey.

"Conflictele din lume au luat amploare, iar unele dintre avantajele comparative ale Statelor Unite au început să se erodeze în ultimii ani", a subliniat Dempsey, principalul consilier pentru Apărare al preşedintelui Barack Obama.

"Există o probabilitate foarte mare să ne confruntăm cu conflicte de lungă durată, mai dificil de menţinut sub control. (…) În contextul acestor factori impredictibili, am putea fi nevoiţi să ne adaptăm poziţia la nivel global", atrage atenţia generalul Martin Dempsey, menţionând "acţiunile agresive" ale Rusiei, Chinei, Iranului şi Coreei de Nord.

"Există o probabilitate mică, dar aflată în creştere, ca Statele Unite să fie implicate într-un conflict cu o mare putere, consecinţele fiind imense", avertizează şeful Statului Major Interarme al Statelor Unite, referindu-se la Rusia şi China.

 

mai multe, pe mediafax.ro