Noua Octavia Scout poate remorca până la 2 tone – o capacitate de tractare cu 25 de procente mai mare decât înainte. Unghiurilor de atac și degajare au fost mărite ceea ce  înseamnă că maşina poate aborda fără dificultate zone mai dificile și cu înclinație mai mare.

Noile motoare ale modelului Octavia Scout sunt mai puternice, precum și cu 20 la sută mai ecologice.

Motorul diesel de vârf pentru Skoda Octavia Scout este un 2.0 TDI/135 kW (184 CP), care beneficiază de atractiva combinație cu transmisia automată cu șase trepte de viteză (DSG) și tracțiunea integrală. Este prima dată când această combinație este disponibilă pentru un automobil Skoda. Motorul 2.0 TDI/110 kW (150 CP) este disponibil doar cu o transmisie manuală cu șase trepte de viteză. Propulsorul 1.8 TSI/132 kW (180 CP) pe benzină, care poate echipa modelul Octavia Scout, este disponibil împreună cu o transmisie DSG automată, cu șase trepte de viteză.

Din 2007, Octavia Scout este parte integrantă din gama de modele Skoda. Între 2007 și sfârșitul anului 2013, Skoda a livrat circa 53.600 unități Octavia Scout către clienții din întreaga lume. Aceasta reprezintă aproape opt procente din totalul modelelor Octavia Combi, livrate în această perioadă.