Ilona Ghioroaie a devenit, în 2018, campioana României la tenis de câmp, la simplu și la dublu. În acest an a ajuns la 7 turnee ITF câștigate în carieră, grație triumfurilor de la Sajur (Israel) și Antalya (Turcia) și Monastir (Tunisia). Legitimată la CS Universitar Pitești, a avut o ascensiune extraordinară în ultimii doi ani. În 2016 era pe locul 839 WTA, acum este pe 466.

„Fiecare meci jucat la turnee a contat în evoluţia mea. Cu siguranţă, primul titlu ITF câştigat la Chişinău va rămâne mereu un reper important. De asemenea, una din principalele borne o reprezintă calificarea pe tabloul principal la turneul din Istanbul de 60.000 de dolari în aprilie 2018, unde, în tururile preliminare, am învins jucătoare foarte bune. Totodată, la acest turneu am obţinut şi prima victorie în faţă unei sportive din Top 200.

Când m-am apucat eu de tenis îmi plăceau foarte mult Justine Henin, Kim Clijsters şi Maria Sharapova. Acum preferata mea este Serena Williams, datorită asemănării dintre stilurile noastre de joc, însă am o admiraţie foarte mare pentru Halep, sunt impresionată de puterea şi dăruinţa ei”, a declarat Ilona Ghioroaie.

 

Ilona Ghioroaie, principala favorită, a câştigat ieri turneul futures de la Monastir (Tunisia), dotat cu premii totale de 15.000 de dolari, după ce belgianca Magali Kempen, cap de serie numărul cinci, a abandonat în finală la scorul de 6-3, 4-1.

În primul tur, Ghioroaie a dispus cu 6-1, 2-6, 6-4 de brazilianca Erika Drozd Pereira, în optimi a trecut de daneza Olga Helmi, cu 6-3, 3-6, 6-2, în sferturi a câştigat tot în trei seturi în faţa croatei Silvia Njiric, cu 1-6, 6-2, 7-5, iar în semifinale a învins-o clar pe italianca Miriana Tona, cap de serie numărul şapte, cu 6-1, 6-3.

Ilona Ghioroaie (20 ani, 465 WTA) şi-a trecut în palmares al treilea său titlu futures din 2018 şi al şaptelea din carieră, scrie Digisport.ro.