Delegatia Comisiei Europene la Bucuresti a anuntat ca va aloca, icepind din anul 2001, fonduri i valoare de peste noua milioane euro, i cadrul a doua programe destinate sustinerii societatii civile din Rominia, a grupurilor defavorizate si a integrarii sociale a comunitatilor de tigani.
Comisia Europeana va lansa, pina la jumatatea anului viitor, programul Acces (cu un buget de 4,1 milioane euro) pentru sustinerea organizatiilor neguvernamentale nonprofit din Rominia. Programul va sprijini adoptarea si implementarea aquis-ului comunitar i domeniul protectiei mediului si al dezvoltarii economico-sociale. De asemenea, vor fi acceptate proiecte care vizeaza reintegrarea sociala, asistenta i domeniul sanatatii si sprijinul pentru grupurile defavorizate.
Tot anul viitor va fi lansat Programul National Phare 2000 – Componenta pentru societatea civila, cu un buget de cinci milioane euro. Principalele obiective sunt dezvoltarea unor parteneriate durabile itre ONG-uri si autoritatile publice locale si promovarea integrarii sociale a comunitatilor de tigani.