Așadar, 1 octombrie este Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice. În acest context, ministrul Muncii a vorbit despre pensii și cei 5 milioane de vârstnici din România.

„1 octombrie este Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice. E o zi importantă pentru mine ca ministru care, prin mandatul meu, mi-am asumat să cresc calitatea vieții celor 5 milioane de vârstnici, din care 4.765.133 sunt pensionari în sistemul public”, a scris Simona Bucura-Oprescu într-un mesaj publicat pe Facebook.

Ministrul muncii a făcut un anunț despre sistemul public de pensii

Totodată, aceasta a subliniat că „fiecare contează”, iar noua lege a pensiilor urmărește să răsplătească anii de muncă în condiții grele.

„Am menționat numărul exact pentru că fiecare contează. Iar noua lege a pensiilor vreau să le răsplătească anii de muncă în condiții grele. Vreau o lege care să aducă respect și echitate”, a subliniat ministrul.

Apăsarea sufletească a vârstnicilor români nu este doar nivelul veniturilor

De asemenea, aceasta a subliniat că apăsarea sufletească a vârstnicilor români nu este doar nivelul veniturilor. Potrivit ministrului, aceștia suferă din dor de copii, oamenii pe care îi iubesc și nepoții plecați din țară printre străini.

„Apăsarea sufletească a vârstnicilor români nu este doar nivelul veniturilor, ci și dorul. Dorul de copiii și nepoții plecați din țară printre străini, dorul de oamenii pe care îi iubesc. Trebuie să le acordăm respect în fiecare zi, atât ca reprezentanți ai statului român, prin politici publice, dar și noi ca oameni: să petrecem timp cu ei, să le cerem sfatul, să le oferim o îmbrățișare! N-au avut o viață ușoară. Și n-o au nici acum, să recunoaștem cu toții, dacă vrem să schimbăm ceva!”, a scris aceasta.

Simona Bucura-Oprescu a conchis prin a le ura vârstnicilor viață lungă, cu sănătate, bucurii și cu oamenii dragi alături.

„Cum ar fi ca ridurile de pe chipurile vârstnicilor să fie mai degrabă de la momentele în care au zâmbit? Le doresc viață lungă, cu sănătate, bucurii și cu oamenii dragi alături! La mulți ani!”, a conchis Simona Bucura-Oprescu.

Daniel Baciu a venit cu informații actualizate cu privire la procesul de recalculare a pensiilor

Anterior, Daniel Baciu, președinte la CNPP, a venit cu informații actualizate cu privire la procesul de recalculare a pensiilor. Potrivit lui Baciu, procesul de evaluare a dosarelor este aproape de finalizare și este un pas premergător recalculării efective a pensiilor.

Daniel Baciu a precizat că recalcularea va avea loc pe baza noii legi a pensiilor, care trebuie să fie adoptată în sesiunea parlamentară curentă.

„Este vorba despre procesul de evaluare care este foarte important și este premergător recalculării, pentru că recalcularea se va face în baza noii legi a pensiilor, care va trebui adoptată în această sesiune parlamentară.

Pentru procesul de evaluare, pot să vă spun că suntem pe final. Am trecut de 4 milioane de dosare. Avem 4,6 milioane de dosare de evaluat. În cel mai scurt timp posibil acest proces de evaluare se va finaliza.

Suntem cu toții solicitați la maxim, atât colegii mei de la Casa Națională, cât mai ales colegii din teritoriu, pentru că acest proces de evaluare se desfășoară la casele teritoriale de pensii, astfel încât acest proces să se finalizeze cât mai repede posibil, urmând ca, după ce avem noua lege a pensiilor adoptată să putem începe efectiv recalcularea tuturor dosarelor de pensii aflate în plată”, a spus Daniel Baciu la Antena 3 CNN.