Evenimente Abonamente Comunicate
CITEŞTE ŞI

Piaţa de capital

Noua lege a pensiilor afectează milioane de români: Ce se întâmplă cu sporurile. Te afli pe listă?

Autor: | | 0 Comentarii | 1648 Vizualizari

În funcție de salariile pe care le-au avut foștii angajați înainte de 2001, noua Lege a pensiilor conține și prevederi referitoare la recalcularea peniilor. Vezi despre ce este vorba.

„La determinarea punctajelor lunare, pentru perioadele anterioare datei de 1 aprilie 2001, se utilizează venitul total lunar realizat, brut sau net, după ca, asupra căruia s-a datorat, potrivit legii, contribuţia la bugetul asigurărilor sociale de stat”, se arată la art. 151 al actului normativ.  

Potrivit acestuia, venitul lunar se dovedeşte cu adeverinţă, în cazul în care pensionarul nu poate face dovada venitului lunar urmând să se folosească salariile brute sau nete înscrise pe carnetul de muncă.

„Persoanele care nu fac dovada venitului total lunar (...) beneficiază de majorarea punctajelor lunare, corespunzătoare stagiului de cotizare realizat în perioada 1 februarie 1975 – 1 aprilie 2001, cu 10%”, se precizează în lege.

Salariile care se utilizează pentru determinarea punctajelor lunare sunt „salariile brute sau nete, după caz, în conformitate cu modul de înscriere a acestora în carnetul de muncă, astfel, scrie adevărul.ro: salariile brute, până la data de 1 iulie 1977; salariile nete, de la data de 1 iulie 1977 până la data de 1 ianuarie 1991 şi salariile brute, de la 1 ianuarie 1991.

În ceea ce priveşte sporul de vechime, acesta este stabilit pe perioade, în funcţie de vechime:

a) pentru perioada 1 martie 1970 – 1 septembrie 1983: 3% pentru o vechime în muncă totală cuprinsă între 5 – 10 ani; 5% pentru o vechime în muncă totală cuprinsă între 10 – 15 ani; 7% pentru o vechime în muncă totală cuprinsă între 15 – 20 ani; 10% pentru o vechime în muncă totală de peste 20 ani;

b) perioada 1 septembrie 1983 – 1 aprilie 1992: 3% pentru o vechime în muncă totală cuprinsă între 3 – 5 ani; 6% pentru o vechime în muncă totală cuprinsă între 5 – 10 ani; 9% pentru o vechime în muncă totală cuprinsă între 10 – 15 ani; 12% pentru o vechime în muncă totală cuprinsă între 15 – 20 ani; 15% pentru o vechime în muncă totală de peste 20 de ani;

c) perioada 1 aprilie 1992 – 1 aprilie 2001: cel înscris în carnetul de muncă sau dovedit cu adeverinţe eliberate de către angajatori sau alte persoane juridice care au dreptul de a certifica aceste date, scrie b1.ro.

Pagina 1 din 1
Capital - Comenteaza
Capital - Twitter
Printeaza

Alte articole

SPUNE-TI PAREREA Capital - Comenteaza Acum poti comenta si prin intermediul contului de facebook. DETALII >>
Postarea comentariilor se poate face in doua moduri:
  • Prin formularul de la finalul articolelor.
  • Prin intermediul contului de Facebook: în acest caz postarea comentariilor se face instant. Daca nu aveti deja cont de Facebook il puteti crea de aici https://ro-ro.facebook.com/
Echipa CAPITAL.

EVZ

Doctorul Zilei

Animal Zoo

EVZ Monden

Ziare.com

DCNews

Stirile Kanal D

AutoBild

Economica.net

Agrointeligenta

StiriDiaspora.ro

Capital - Articole similare

SPUNE-TI PAREREA Capital - Comenteaza Acum poti comenta si prin intermediul contului de facebook. DETALII >>
Postarea comentariilor se poate face in doua moduri:
  • Prin formularul de la finalul articolelor.
  • Prin intermediul contului de Facebook: în acest caz postarea comentariilor se face instant. Daca nu aveti deja cont de Facebook il puteti crea de aici https://ro-ro.facebook.com/
Echipa CAPITAL.

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul Capital.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.