A doua generaţie BMW X3 va fi lansată în Romania la sfârşitul anului, cu preţuri care pornesc de la 33.200 euro fără TVA pentru versiunea diesel, respectiv 41.700 euro fără TVA pentru varianta pe benzină, potrivit unui comunicat al importatorului BMW Group România.

„Noul model oferă o serie de premiere importante precum o tehnologie nouă a suspensiei, cutie de viteze cu opt trepte sau sisteme de asistenţă a conducătorului auto unice în segment sistemul cu trei camere video pentru asistare la mersul înapoi”, se arată în comunicat.

BMW X3 este echipat cu trei motorizări, două diesel şi una pe benzină.

Propulsorul diesel permite accelerarea de la 0 la 100 kilometri pe oră în 8,5 secunde şi poate atinge o viteză maximă de 210 kilometri pe oră. Motorul diesel are un consum mediu de combustibil de 5,6 litri/100 kilometri şi un nivel al emisiilor CO2 de 149 grame pe kilometru.

Cu motorizarea pe benzină, noul model accelerează de la 0 la 100 kilometri pe oră în 5,7 secunde, iar viteza maximă este de 245 kilometri pe oră. Propulsorul pe benzină care echipează BMW X3 are cel mai bun consum şi nivel de emisii pentru această clasă de motoare. Consumul mediu în ciclul de testare este de 8,8 litri la 100 de kilometri, iar nivelul emisiilor CO2 este de 204 grame per kilometru.

SURSA: Mediafax