"Am încercat, prin acest nou pachet legislativ al achiziţiilor publice, să oferim o reglementare specifică mult mai bună. Astăzi, am transmis către Secretariatul General al Guvernului, pentru o primă lectură în Guvern, normele de aplicare ale acestor legi. Ne-am gândit la principiul unei mai bune folosiri a banului public similară cu aceea a banilor proprii în găsirea unui raport optim calitate-preţ", a spus Puşcaş, într-o conferinţă de presă. 

Potrivit acestuia, pentru determinarea ofertei celei mai avantajoase din punct de vedere economic, prin noul pachet se aplică unul dintre următoarele criterii de atribuire: preţul cel mai scăzut, costul cel mai scăzut, cel mai bun raport calitate-preţ, cel mai bun raport calitate-cost. 

În plus, el a precizat că, pentru a facilita accesul IMM-urilor, prin noile legi se vor utiliza reguli de împărţire pe loturi a contractului de achiziţie publică. 

Potrivit ANAP, autorităţile contractante vor trebui să justifice decizia de a nu recurge la atribuirea contractului pe loturi. 

AGERPRES