CAPITOLUL I
Prevederi generale

Art. 1. – Prezentele norme stabilesc cadrul unitar pentru clasificarea produselor de imbracaminte si a jucariilor folosite, destinate copiilor mai mici de 36 de luni, ale caror comercializare, import si distribuire gratuita sunt interzise in conformitate cu prevederile art. 1 din Hotararea Guvernului nr. 329/2001.
Art. 2. – Prin produse folosite se intelege acele produse care au fost vandute o data si au suportat, de regula, cel putin o singura operatiune de spalare sau de curatare si care, indiferent de gradul de uzura, sunt achizitionate de la consumatori individuali in vederea revanzarii (a doua oara) sau distribuirii gratuite catre alti consumatori.
Art. 3. – Prevederile prezentelor norme se aplica de agentii economici care importa si/sau comercializeaza ori distribuie gratuit produse folosite, precum si de specialistii organelor abilitate pentru supravegherea dispozitiilor legale in domeniul protectiei consumatorilor prin controale efectuate pe piata, la angrosisti si in unitati vamale.

CAPITOLUL II
Criterii pentru clasificarea jucariilor folosite,
destinate copiilor mai mici de 36 de luni

Art. 4. – Tipul jucariilor folosite, destinate copiilor mai mici de 36 de luni, materialele din care jucariile respective pot fi realizate si descrierea acestora sunt prezentate in anexa nr. 1 la prezentele norme.
Art. 5. – In conformitate cu standardele europene privind securitatea jucariilor sunt considerate jucarii destinate copiilor mai mici de 36 de luni toate jucariile moi, ca de exemplu: animale din stofa, plus si materiale textile, papusi bebe cu corpul moale sau papusi textile simple, indiferent de dimensiunile acestora.
Art. 6. – Criteriile determinante pentru clasificarea jucariilor folosite sunt descrierea jucariilor si materialele din care sunt realizate, din aceasta categorie fiind excluse jucariile care prin functie, dimensiuni, caracteristici, proprietati sau alte elemente incontestabile sunt in mod evident necorespunzatoare pentru copiii mai mici de 36 de luni.
Art. 7. – Criteriile de clasificare au avut in vedere specificul jucariilor folosite, revandute sau oferite gratuit fara a fi insotite de indicarea varstei minime a utilizatorului, precum si, dupa caz, de avertismentele asupra pericolelor care determina restrictia „Nerecomandat copiilor sub 36 de luni”, informatii si avertismente care impreuna cu marcajul „CS” sunt inscrise in mod obligatoriu, conform regulilor de securitate, pe ambalajul original al jucariei vandute prima data.

CAPITOLUL III
Criterii pentru clasificarea produselor
de imbracaminte folosite, destinate copiilor
mai mici de 36 de luni

Art. 8. – Denumirea produselor de imbracaminte folosite, destinate copiilor mai mici de 36 de luni, materialele de baza din care aceste articole pot fi confectionate si descrierea acestora sunt prezentate in anexa nr. 2 la prezentele norme.
Art. 9. – (1) In categoria produselor de imbracaminte folosite, destinate copiilor mai mici de 36 de luni, sunt incluse articolele destinate copiilor mici a caror inaltime a corpului este de maximum 92 cm.
(2) Din aceasta categorie fac parte si accesoriile de imbracaminte folosite pentru nou-nascuti si sugari.
Art. 10. – Sistemul de identificare a marimilor la produsele de imbracaminte destinate copiilor mici se bazeaza, in general, pe inaltimea corpului, astfel:

Art. 11. – Masurile corporale ajutatoare pentru identificarea marimii produselor de imbracaminte destinate copiilor a caror varsta maxima este de 36 de luni sunt urmatoarele:
a) imbracaminte care acopera partea superioara sau totalitatea corpului:
(i) perimetrul bustului – 54 cm;
(ii) perimetrul taliei – 53 cm;
b) imbracaminte care acopera numai partea inferioara a corpului:
(i) perimetrul taliei – 53 cm;
(ii) perimetrul bazinului – 58 cm;
(iii) lungimea A