Terminalele Nokia care vor rula cel mai nou sistem de operare pentru dispozitive mobile de la Microsoft, Windows 8, vor fi lansate înainte de 12 septembrie, atunci când se zvoneşte că va fi lansat cel mai nou terminal Apple.

Oficialii Nokia nu au dorit să comenteze informaţiile.  

Stephen Elop, CEO-ul Nokia, pariază pe terminalele cu sistem de operare de la Microsoft pentru redresarea companiei. Finlandezii au lansat în acest an gama de smartphone-uri premium Lumia, cu sistem de operare Windows Phone 7. Vânzările de telefoane Lumia au crescut în trimestrul doi la 4 milioane de unităţi, faţă de 2 milioane în primul trimestru.

Nokia a anunţat că are de gând să elimine alte 10.000 de locuri de muncă la nivel global până la finele lui 2013 iar în urma renunţării la anumite proiecte de cercetare dezvoltate, va închide uzinele de la Ulm (Germania), Burnaby (Canada) şi Salo (Finlanda). De asemenea, Nokia a confirmat că a convenit vânzarea diviziei sale de telefoane de lux Vertu către fondul european de investiţii EQT VI, fără a preciza valoarea tranzacţiei. Nokia va păstra o participaţie de 10% la Vertu, companie înfiinţată în 1998 pentru a produce telefoane mobile şi accesorii de lux.

Anul trecut Nokia a decis să închidă fabrica din localitatea Jucu din judeţul Cluj, după ce a investit 60 de milioane de euro în această întreprindere inaugurată în 2008.