Dezvoltatorii români de aplicaţii pentru telefoane mobile se pot înscrie de acum în competiţia „Calling All Innovators”  şi pot câştiga până la 6.000 de euro, a anunţat compania Nokia.

„Calling All Innovators”, concurs care a ajuns la a treia ediţie la nivel mondial, este o oportunitate pentru toţi dezvoltatorii, care sunt  invitaţi să imagineze şi creeze la scară mare aplicaţii şi conţinut pentru terminalele mobile Nokia.

„Acest concurs s-a bucurat de un succes imens în străinătate – în 2009, au existat peste 1.700 de înscrieri de la dezvoltatori din peste 85 de ţări. Avem încredere că şi dezvoltatorii români doresc să îşi împărtăşească ideile şi să le ducă la următorul nivel”, a declarat Răzvan Petrescu, Country Manager Nokia România.

Patru categorii

În acest an, participanţii la concurs îşi pot înscrie aplicaţiile în una din cele patru categorii: Eco / O atitudine verde – aplicaţii care, fiind create din grija faţă de mediu,  contribuie la salvarea planetei, Divertisment – aplicaţii care oferă cea mai bună experienţă multimedia, Productivitate – aplicaţii care fac viaţa oamenilor mai uşoară şi îi ajută să îşi optimizeze activităţile şi Dezvoltare socială – aplicaţii care demonstrează că utilizarea dispozitivelor mobile îmbunătăţeşte vieţile oamenilor. 

După ce s-au decis care categorie este compatibilă cu aptitudinile şi interesele lor, dezvoltatorii vor trebui să se decidă asupra aplicaţiilor pe care utilizatorii români şi le-ar dori. Al doilea pas constă în dezvoltarea aplicaţiei, a conţinutului sau a widgetului, care trebuie să funcţioneze pe dispozitive mobile Nokia şi sunt relevante pentru piaţa locală şi pentru utilizatorii români. Aplicaţiile pot fi în limba română, însă cele înregistrate în concursul global trebuie să fie în limba engleză.

Cea mai bună aplicaţie va fi premiată cu 6.000 de euro

Dezvoltatorul român care va fi ales câştigător al primului loc va fi premiat cu 6.000 de euro net, în timp ce aplicaţiile clasate pe locurile doi şi trei vor aduce creatorilor 3.000 de euro şi respectiv 1.000 de euro net. Mai mult, dezvoltatorii români vor avea, de asemenea, şansa de a participa în concursul la nivel global, unde câştigătorii Marelui Premiu primesc 30.000 de dolari şi un loc de cinste în Ovi Store.

Înscrieri până pe 18 mai

Toţi dezvoltatorii români care doresc să participe la concurs trebuie să îşi înscrie aplicaţiile până la data de 18 mai 2010. Procesul de înscriere a aplicaţiei este foarte simplu, necesitând crearea unui cont şi înregistrarea pe site-ul oficial al concursului – www.callingallinnovators.com.

Pentru a înscrie cu succes o aplicaţie, participanţii vor trebui să încarce pe site toate fişierele necesare instalării aplicaţiei, dar şi să indice modelele de terminale Nokia pe care aplicaţia funcţionează. Documentaţia suplimentară – cum ar fi modalitatea de funcţionare, sursa de inspiraţie şi modul în care a fost creată aplicaţia – poate fi inclusă, dar nu este obligatorie.

Aplicaţiile vor fi analizate şi notate de către un juriu local, pe baza următoarelor criterii: funcţionalitate şi calitate, unicitate, noutate şi inovaţie, utilitate şi creativitate, precum şi caracterul comercial şi potenţialul de piaţă. Finaliştii vor fi anunţaţi în luna iunie, iar câştigătorii în luna septembrie 2010.

Mai multe informaţii aici

SURSA: Nokia