‘Volumul de tranzacţionare al acţiunilor Nokia de la Frankfurt Stock Exchange a scăzut în ultimii ani şi în prezent reprezintă doar un mic procentaj din volumul global de tranzacţionare al acţiunilor Nokia’, se arată într-o declaraţie a celui mai mare producător de telefoane mobile din lume.

Nokia s-a delistat de la bursele din Londra, Paris şi Stockholm în 2003, 2004 şi, respectiv, 2007. Acţiunile companiei încă sunt tranzacţionate la bursele din Helsinki şi New York.

Recent, Stephen Elop, directorul general al companiei finlandeze, a dezvăluit un plan care prevede eliminarea a 3.500 de locuri de muncă în al doilea program de restructurare lansat de Nokia în ultimele şase luni. Nokia a anunţat închiderea fabricii de telefoane de la Jucu (România), decizie în urma căreia vor fi disponibilizaţi 2.200 de angajaţi. Grupul finlandez a anunţat că va revizui, de asemenea, rolul pe termen lung al fabricilor sale din Salo (Finlanda), Komarom (Ungaria), şi Reynosa (Mexic) şi aşteaptă să afle mai multe despre reducerile de personal în primul trimestru al anului viitor.