Angajaţii companiei Nokia din comuna Jucu au primit o majorare salarială de nouă la sută pentru acest an, aceasta fiind cuprinsă în contractul colectiv de muncă încheiat, luni, cu conducerea companiei.

Preşedintele Cartel Alfa Cluj, Grigore Pop, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că de această majorare salarială vor beneficia toţi angajaţii Nokia de la Jucu, din ambele sindicate, „Nokia Metal”, afiliat la Cartel Alfa, şi Sindicatul Liber Nokia.

„Luni am încheiat negocierile la contractul colectiv de muncă la Nokia, iar miercuri actul adiţional privind majorarea salarială cu nouă la sută a fost înregistrat la Direcţia Muncii Cluj. Creşterea salarială va fi în două etape, de patru la sută începând cu 1 ianuarie şi de cinci la sută de la 1 aprilie. De majorări vor beneficia toţi angajaţii, membri ai celor două sindicate”, a spus Pop.

Nokia angajează 200 de persoane

Potrivit lui Pop, Nokia a început să mai angajeze personal pentru că a trecut şi la producţia de circuite integrate, pe lângă cea de telefoane mobile, cifra estimată fiind de 200 de noi salariaţi.

Pe lângă creşterea salarială, în urma negocierilor contractului colectiv de muncă la Nokia Jucu, s-a mai reuşit obţinerea unui premiu de Paşti de 50 de lei pentru fiecare angajat, un timp de odihnă suplimentar de zece minute pentru o parte din angajaţi şi un bonus de performanţă la fiecare trei luni, care ajunge până la 200 de lei.

Nokia Jucu are 1.600 de angajaţi pe perioadă nedeterminată şi 500 pe perioadă determinată. Salariul mediu în fabrică este de 1.200 de lei.

SURSA: Mediafax