Cele trei modele noi – Nokia Asha 305, Nokia Asha 306 şi Nokia Asha 311 – completează gama de terminale Asha, lansată în octombrie 2011, care a reprezentat un succes de piaţă. În prezent, 10 modele Asha sunt disponibile în peste 130 de ţări.
Nokia Asha 311 este echipat cu un ecran capacitiv din sticlă cu filtre de polarizare, rezistent la zgârieturi, oferind utilizatorilor cea mai bună experienţă de utilizare din punct de vedere al interfeţei unice şi pline de culoare. Nokia Asha 311 dispune de o cameră de 3,2 megapixeli, având preinstalat serviciul Nokia Maps, alături de versiunea cu 15 niveluri a jocului Angry Birds.
Nokia Asha 305 este un terminal dual SIM cu Easy Swap, care îi ajută pe utilizatori să beneficieze la maxim de capabilităţile sale, menţinând în acelaşi timp controlul asupra costurilor lor. Terminalul dispune de un ecran tactil WQVGA de 3 inchi rezistent şi luminos, precum şi de conectivitate Bluetooth şi Dual Band. Terminalul are o cameră de 2 megapixeli, oferind Nokia Maps şi revoluţionarul Nokia Browser, care contribuie semnificativ la reducerea costurilor asociate traficului de date. De asemenea, 40 de jocuri EA sunt disponibile gratuit spre descărcare pentru fiecare telefon.
Nokia Asha 306 este versiunea single-SIM a Nokia Asha 305. Alături de capabilităţile extinse oferite de acesta din urmă, precum ecran tactil WQVGA de 3 inchi, luminos şi rezistent şi 40 de jocuri EA gratuite –o ofertă exlusivă Nokia, noul Nokia Asha 306 oferă şi WLAN, permiţând utilizatorilor să rămână conectaţi atunci când se află în mişcare. Oferă, de asemenea, suport pentru streaming video atât prin GPRS cât şi prin WLAN.
Preţul estimativ pentru Nokia Asha 305 este de 63 euro şi se aşteaptă ca vanzările să înceapă in trimestrul 2, 2012. Preţul estimativ pentru Nokia Asha 306 este de 68 euro. Nokia Asha 311 are un preţ estimativ de 92 euro. Ambele terminale vor fi livrate începând din al treilea trimestru al acestui an. Preţurile menţionate nu includ taxele şi subvenţiile aplicabile.