Revista germană Autobild a dat publicității o imagine care, în opinia jurnaliștilor germani, este o reprezentare destul de fidelă a viitorului model Duster. Fără a ascunde surprize majore, „modernizarea” micului SUV produs la Mioveni este vizibilă în special în partea frontală unde a „împrumutat” detalii ale fraților Logan și Sandero.
Și, dacă în cazul designului exterior pare să se repete povestea lui Sandero – care arată ca un frate estic al lui Volkswagen Polo -, viitorul Duster având un aspect foarte apropiat de cel al Tiguan-ului german, în privința echipamentelor, modelul românesc va fi cu siguranță adus în aceeași ton cu întreaga gamă deja lansată. Mai exact, este de așteptat ca viitorul Duster să aibă în dotare patru airbag-uri, ESP, utilul sistem MediaNav și, posibil, asistență la urcarea în pantă.
Conform Autobild, propulsia va fi asigurată de un motor de 1.2 litri alimentat cu benzină care dezvoltă 115 CP și de versiuni modernizate ale deja cunoscutelor dieseluri de 1.5 litri care dezvoltă 90 CP și 110 CP. În rest, același vehicul robust și cu un raport calitate/preț greu de egalat. Mai ales că, în ton cu frații săi, Duster va intra pe piață cu o listă de preț foarte apropiată de cea din prezent.
Deși oficialii Renault și Dacia nu au declarat încă nimic oficial, se pare că noul Duster va ajunge pe piață în 2014 și va fi declinat în două variante: Duster și Duster Pick-Up, acesta din urmă având și el două tipuri de caroserii, una cu două locuri și două uși, alta, cu cinci locuri și patru uși.