Astfel, va fi introdusă cartela de metrou cu o singură călătorie, care va avea prețul de 2,5 lei. O altă noutate este abonamentul pe un an, care va costa 720 de lei.

De asemenea, Metrorex introduce cartelele de metrou pentru grupuri de persoane. Cea pentru trei persoane va costa 5 lei, cea pentru patru persoane6,5 lei, iar cea pentru cinci persoane – 8 lei.

Cartela cu o singură călătorie poate fi folosită de pasagerii care doresc să efectueze o singură călătorie cu metroul, potrivit Digi24.

Abonamentul anual urmărește fidelizarea călătorilor de zi cu zi pe o perioadă mai mare de o lună și oferă avantajul unor costuri lunare reduse față de cele generate de achiziționarea mai multor abonamente lunare. Astfel, prin comparația costurilor anuale pentru cele două tipuri de abonamente, călătorii care optează pentru acest abonament pot beneficia de circa o lună și jumătate de "gratuitate" la transportul cu metroul.

Cartelele de grup (3, 4 sau 5 persoane) vin în sprijinul grupurilor (atât călători fideli, cât și turiști) cu prețuri mai avantajoase per călătorie față de titlurile existente”, se arată în comunicatul Metrorex.

Actualele titluri de călătorie cu metroul nu își vor modifica tarifele, mai arată compania de transport.

În prezent, pentru cei care circulă cu metrou sunt disponibile cartele cu două călătorii (5 lei), cartele cu 10 călătorii (20 lei), abonamente pentru o zi (8 lei), abonamente pe o săptămână (25 lei) și abonamente lunare (70 lei).