Bursa de Valori Bucuresti (BVB) anunta intrarea in vigoare, incepand cu 15 septembrie, a noilor tarife pentru piata de titlurilor de stat.

„Noile comisioane de tranzactionare pentru titlurile de stat, care se bazeaza pe o structura de comisioane flexibile (procentuale si fixe: procentual – pentru valori mai reduse, fix – pentru valori mai mari), precum si faptul ca nivelul comisionului de tranzactionare procentual se reduce pentru valori de tranzactionare mai mari, dar nu mai mult de un comision fix precizat, dupa cum urmeaza: – pentru o valoare de tranzactionare <= 3 mil Lei, comisionul este de 0.0009% din valoarea tranzactiei cu titluri de stat (la cumparare, respectiv la vânzare) – pentru o valoare de tranzactionare > 3 mil Lei, comisionul este de 27 Lei + 0.0004% aplicat la diferenta de valoare mai mare de 3 mil Lei. Valoarea finala a comisionului în acest caz nu poate fi mai mare de 90 Lei” se spune intr-un comunicat al Bursei de Valori Bucuresti.

In sustinerea demersului sau de atragere a noi participanti, BVB a introdus o noua categorie de participant, si anume “Participantul la piata de titluri de stat” care este autorizat sa efectueze operatiuni bursiere numai pe piata titlurilor de stat.

Incepand cu aceeasi data, Bursa de Valori Bucuresti reduce comisioanele la cumparare pe piata Rasdaq, pentru fiecare tranzactie la cumparare derulata pe aceasta piata fiind BVB incasand un comision de 0,05%, de la 0,13% cat este în prezent.

De asemenea, Bursa de Valori Bucuresti reduce, incepand cu 1 octombrie, comisoanele pentru tranzactiile cu instrumente derviate, toate aceste masuri facand parte din stategia BVB de „resucitare” a pietei  autohtone de capital.

Sursa: Bursa de Valori Bucuresti