Oficialii CNAIR au anunţat că începând de astăzi s-a instituit restricție de circulație pe A1, Orăștie – Sibiu, la km 286+400, banda 2.

„Restricția a fost instituită ca urmare a apariției fenomenului de tasare  în zona respectivă. Menționăm că reprezentanții din teritoriu ai CNAIR SA vor acționa pentru remedierea tasării, în următoarele zile, folosind mixtură la cald, astfel încât restricția să fie ridicată și traficul să nu mai fie afectat”, potrivit CNAIR.

În prezent, personalul tehnic monitorizează in permanență toate punctele sensibile aferente Lotului 3 al A1, privind evoluția degradărilor existente, iar unde este posibil se  intervine pentru diminuarea acestora.

La începutul anului, oficialii CNAIR au avut probleme cu autostrada Orăştie-Sibiu, lotul 3, km 286. În luna ianuarie, CNAIR au închis traficul pe o bandă de aproximativ 250 m în apropiere de km 286, între Săliște și Cunța, din cauza apariției unei tasări.

CNAIR a reluat traficul e lotul 3 al autostrăzii Orăștie – Sibiu în 10 octombrie, după 13 luni de la închiderea tronsonului, porţiune reconstruită după apariţia unor fisuri.