Acesta le-a cerut celor de la Kanal D să recunoască totuși că au greșit și să nu se mai ascundă în spatele regulamentului, mai ales că putea fi schimbat. Întrebat ce va face dacă reprezentanții postului își vor asuma că s-a produs o eroare, Alin Andronic a răspuns că în acest caz ar termina tot acest război și ar merge mai departe. El a precizat că nu dorește ca și alții să treacă prin ce a trecut el.

Cu o mimică tristă, marcată de oboseală, mai slab decât în urmă cu câteva zile, războinicul a răspuns la întrebările fanilor, care din nou l-au urmărit în număr mare. În timp real, permanent peste 10.000 de oameni erau alături de el pe facebook și instagram. La finalul live-ului, clipul avea deja aproape 80.000 de vizualizări. Ca o comparație, live-ul de pe pagina Wowbiz, pagina de peste 2 milioane de like-uri, abia dacă a strâns 1000 de persoane în timp real, avându-i ca protagoniști pe Iulian Pîtea și Alex Nedelcu din Sezonul 1 Exatlon.

Alin refuză Kanal D

Alin Andronic a mărturisit că cei de la Kanal D i-au propus să revină în sezonul 3 al show-ului ca antrenor, însă el a refuzat momentan. Starea fizică și psihică în care se găsește nu-l lasă să gândească atât de departe. Totuși, el pare să fi lăsat o portița deschisă. Războinicul a povestit cât de mult i-a plăcut să fie pe trasee, dar și întreaga experiență Exatlon și că și-ar dori să repete experiența.

Sportivul a ținut să repete că turcii din echipa de producție au recunoscut încă după primul duel dintre el și Beatrice că nu poate câștiga, fiind obligat să obțină timpi imposibili. Nedreptatea l-a marcat atât de tare, încât Alin nu reușește încă să depășească momentul. Totuși, de remarcat faptul că a devenit un adevărat fenomen.
Este primul concurent din istoria unui show televizat din România care se bucură de o susținere atât de mare și care reușește în aceste momente să fie mai popular decât producția în sine.

Modul în care a fost tratat a revoltat o țară întreagă și absolut nimeni nu este de acord cu modul în care Kanal D a gestionat situația. O bilă neagră pentru postul turc de televiziune, care nu a găsit soluții pentru a-și mulțumi publicul.
În schimb, Alin Andronic a dat dovadă de foarte mult echilibru și nu a vorbit urât despre niciunul dintre colegii săi sau despre echipa de producție. Doar a cerut să i se facă dreptate și a repetat că nu este vedetă și că nici nu-și dorește să devină. El a spus că nu are nici măcar televizor, dar dacă i s-ar propune un proiect frumos, poate ar accepta să lucreze în televiziune.

 

Cea mai mare dezamăgire de la Exatlon

Cel care a dezamăgit cel mai mult din competiție a fost Iulian Pîtea, care s-a dezbrăcat de caracter și a acceptat să fie ridicol la televizor, probabil în schimbul unor promisiuni iluzuorii că va deveni vedetă. Mai exact el și-a criticat prietenul în direct, încercând să-i creioneze un profil negativ. Alin i-a luat apărarea și a spus că el este foarte iertător în general.

Doar că publicul taxează aceste derapaje, iar tânărul războinic, care a renunțat la sportul de performanță la nici 20 de ani, după ce statul român a investit zeci de mii de euro în el, nu prea are șanse să se impună pe piața media ca personaj.

La final, Alin Andronic a fost întrebat și dacă a consultat un avocat și dacă va acționa în instanță Kanal D, ținând cont că i s-a comis o nedreptate. Acesta a spus că momentan preferă să se abțină de la a răspunde la această întrebare și că încă așteaptă ca postul de televiziune să-și recunoască greșeala. El a mai adăugat și că probabil toate această poveste se va uita, dar fanii au ținut să-l asigure că îi vor fi mereu alături și că sunt și ei foarte dezamăgiți de ceea ce s-a întâmplat la Exatlon pe final.

Turcii de la Kanal D refuză în continuare să-și asume public că au greșit și probabil vor încerca să facă uitat subiectul. Posibil ca în viitor, când lucrurile se vor calma, să încerce să-l readucă pe Alin Andronic în show, dat fiind faptul că a fost de departe cel mai iubit concurent din ambele sezoane.