Oraşul Suifenhe (din nord-estul Chinei), aflat la graniţa cu Rusia, a anunţat duminică înăsprirea controalelor la frontieră în încercarea de a preveni “importul” de cazuri de coronavirus.

Suifenhe a întărit controalele rutiere şi a impus măsuri stricte de carantină, potrivit unei declaraţii a autorităţilor locale. În plus, autorităţile locale au interzis orice fel de adunări şi au alcătuit o listă cu companiile care se vor vedea nevoite să-şi suspende activitatea.

Oraşul Harbin, situat tot în nord-estul Chinei, va impune o carantină de 28 de zile pentru persoanele care sosesc din afara Chinei, potrivit unei declaraţii a guvernului local, postată online duminică, anunță Agerpres.

Creștere a numărului de noi cazuri

Persoanele care sosesc în capitala provinciei Heilongjiang, la graniţa cu Rusia, vor fi ţinuţi într-un centru de carantină pentru 14 zile, urmate de alte 14 zile de autoizolare la domiciliu, potrivit sursei citate.

Aceste persoane vor fi supuse şi la două teste de acid nucleic şi un test de identificare a anticorpilor.

Noile măsuri de prevenție impuse de Beijing vin în contextul în care China a raportat duminică nu mai puțin de 108 noi cazuri de infectare cu coronavirus, în provincia aflată granița cu Rusia.

Este cel mai mare număr de noi cazuri zilnice anunțate de autorități în ultimele cinci săptămâni, iar 98 dintre noile cazuri sunt cetățeni care s-au întors din străinătate.

Izolare pentru clădiri rezidențiale

În total, 49 de cetățeni chinezi care au intrat în provincia Heilongjiang din Rusia au fost testați pozitiv la noul coronavirus. Astfel, autorităţile locale vor izola pentru 14 zile şi clădirile rezidenţiale în care sunt descoperite cazuri de coronavirus confirmate şi asimptomatice.

Pe de altă parte, potrivit lui Li Yi, purtător de cuvânt al Comisiei pentru Educaţie Municipală din Beijing, citat duminică de postul de televiziune de stat CCTV, unele şcoli din Beijing, închise din cauza epidemiei de coronavirus, vor fi redeschise pentru a primi elevi de liceu şi de gimnaziu.

Elevii de liceu ar urma să se întoarcă la şcoală la 27 aprilie, iar elevii de gimnaziu la 11 mai, a declarat oficialitatea citată.