Procesul a fost depus în Florida, de către o firmă de avocatură care reprezintă mai multe companii din Statele Unite afectate de pandemie. Momentan, numele firmelor care au decis să deschidă procesul nu au fost făcute publicate.

Pe parcurs, oamenii care s-au îmbolnăvit sau au suferit pierderi financiare din cauza viruslui, se vor putea alătura procesului pentru a cere daune.

China este acuzată de faptul că „știa de efectele dezastroase ale COVID-19 și de pontențialul virusului de a cauza o pandemie dar a acționat foarte încet, ascunzând adevărul pentru propriul interes economic”, scrie Fox News.

„Acest proces este o încercare de a face țara, o super putere economică la nivel mondial, să plătească pentru ceea ce a făcut. Au bani să plătescă și trebuie să ne asigurăm că nu scapă nepedepsiți”, a declarat Jeremy Alters, purtătorul de cuvânt al firmei de avocatură Berman Law Group, citat de Antena3.

Suma estimativă pentru pagubele cauzate de China se ridică la câteva zeci de trilioane de dolari. Conform oamenilor legii, procesul are potențialul de a scoate la iveală și adevăratul număr al victimelor din China.