“Ceea ce am dorit noi a fost să prevenim situaţii critice ca cele de la Suceava sau de la Piatra-Neamţ, care se află acum în incapacitatea de a oferi asistenţă medicală tuturor cazurilor. Spitalul modular de campanie are inclusiv paturi de terapie intensivă şi va fi livrat de UNIFARM şi de Ministerul Apărării Naţionale, care se va ocupa şi de montarea acestuia.

Chiar prezenţa unităţilor militare în zonă a reprezentat un argument în opţiunea pentru Bacău. Sperăm să nu fie cazul ca acesta să fie folosit sau să ajungă să fie utilizat la capacitate maximă, dar prezenţa unei astfel de alternative înseamnă să nu supraaglomerăm restul spitalelor din judeţ cu cazuri de COVID-19“, a declarat preşedintele PNL Bacău, deputatul Ionel Palăr, se arată într-un comunicat de presă.

Spitalul modular de campanie va fi amplasat la Baza sportivă “Letea” şi va fi deservit de personal medical din judeţul Bacău şi, în funcţie de necesităţi, detaşat din alte judeţe ale Regiunii Nord-Est, transmite Agerpres.

Hotărârea de a monta un spital militar în Bacău a fost justificată de poziţia strategică a judeţului în zona Moldovei, dar şi de numărul mare de persoane care au venit în ultimele săptămâni din străinătate, de peste 10.000, marea majoritate din zonele roşii ale Europei.