Elena Merișoreanu a fost internată sâmbătă seară la Spitalul Matei Balș din Capitală, după ce a fost depistată pozitiv cu COVID-19.  După mai multe zile de internare, Elena Merişoreanu a făcut declaraţii despre starea ei de sănătate.

„Dacă nu as fi avut vaccinul cu ambele doze făcute, poate eram mult mai grav. Am trecut cu bine. N-am făcut febră, n-am avut nevoie de mască de oxigen. Fac perfuzii si sper că zilele astea îmi dă drumul acasă şi îi mulțumesc din suflet lui Dumnezeu şi medicilor de aici care au aşa mare grijă de noi.

Cei care sunt vaccinati sunt într-o stare mai bună. Cei care nu sunt vaccinaţi sunt destul de greu. Sunt cu mască. Eu sunt în salon. Nu ştiu ce e la ATI sau în altă parte”, a declarat Elena Merișoreanu, în direct la România TV.

Artista a ajuns la spital, după ce a rămas fără gust și fără miros. Elena Merișoreanu a precizat că s-a vaccinat anti-COVID cu serul produs de compania Pfizer.

Elena Merișoreanu îndeamnă oamenii să facă vaccinul

Interpreta de muzică populară a amintit că Spitalul Matei Balș din Capitală, unde este internată, este plin cu pacienţi infectaţi cu COVID-19 şi îi îndeamnă pe români să se vaccineze.

„Vreau să vă spun că spitalul e full. E plin, plin, plin! Trebuie mare atenţie şi îi îndemn pe toţi să-şi facă vaccinul pentru că nu e de glumit cu această boală. Este foarte molipsitoare, prea mulţi dintr-odată. Eu sunt pentru să se facă vaccinul”, a afirmat Elena Merișoreanu.

Potrivit statisticilor, aproape 25% dintre cei declaraţi infectaţi cu COVID-19 sunt vaccinaţi cu ambele doze. Numărul acestora a fost în continuă creştere în ultima săptămână. De altfel, sunt mai multe persoane publice care au ajuns la spital, cu toate că sunt vaccinate. Printre acestea se numără Sorin Oprescu, fostul primar general al Capitalei, precum şi artistele Elena Merişoreanu şi Monica Anghel.

De asemenea, actorul Alexandru Arşinel şi soţia sa s-au infectat la scurt timp după ce au primit a doua doză a vaccinului anti-COVID. Deşi au ajuns în spital, aceştia nu au făcut forme grave.