Inundațiile fac ravagii în România! Puhoaiele au distrus tot (FOTO)

Mulți români stau cu teamă din cauza inundațiilor recente. A trecut încă o noapte cu furtuni și inundații, iar oamenii se tem ca furia apelor să nu îi prindă în case. Așadar, localnicii nu au ce să facă decât să stea de veghe.

Drumul de acces în satul Ocoliș, din Alba, a fost distrus de către o viitură puternică. Aici, ploaia a căzut de mai bine de 12 ore, oamenii fiind disperați. Cu toate astea, localnicii nu doresc să își părăsească locuințele. Un localnic a declarat că apa din casa lui depășește un metru.

Mai mult atât, oamenii își pun speranțele în autorități care au spus că îi vor despăgubi.

Situație asemănătoare în Argeș

Inundațiile nu au făcut ravagii doar în Arad. În Argeș, 60 de turiști, printre care și copii, au avut nevoie de evacuare după ce drumul de acces spre zona unde campaseră a fost afectat de o viitură puternică. Aceștia se aflau în Lerești.

Valea Prahovei sub apă

Turiștii din mai multe stațiuni de pe Valea Prahovei au fost salvați din calea apelor. Puhoaiele au distrus multe pensiuni și mașini. Drumurile au fost și ele rupte din cauza apei.

Ploile abundente din Bușteni și Sinaia au mai multe case, dar și Drumul Național 1. În Brașov, ploile au inundat mai multe gospodări, subsoluri și străzi.

Acoperișurile a două case din localitățile Ohaba și Râșnov au luat foc după ce au fost lovite de trăsneze. Nimeni nu a fost rănit din acestă cauză.

În Dâmbovița, ploile au măturat tot în Zănoaga și Cheile Tătarului. Drumul Județean 714 a fost distrus pe jumătate.

Sursa foto reprezentativa: INQUAM Photos, Liviu Florin Albei