Până în prezent doar regiunea pariziană, Ile-de-France, se afla la acest nivel de alertă după atacul soldat miercuri cu 12 morţi. Cei doi jihadişti căutaţi pentru atac au fost reperaţi joi în apropiere de Villers-Cotterets, unde forţele de securitate au fost desfăşurate în cursul după-amiezii.

'În urma evenimentul din cursul după-amiezii, prim-ministrul a decis să extindă la Picardia nivelul de alertă pentru atentat al planului Vigipirate', a indicat cabinetul.

Potrivit Le Parisien, numeroşi agenţi ai forţelor de securitate sunt desfăşuraţi la Corcy, unde o locuitoare a declarat pentru presa locală că poliţiştii bat la fiecare uşă din sat pentru a-i întreba pe locuitori dacă au văzut pe cineva suspect.

Primarul din Crépy-en-Valois, contactat de Reuters, a infirmat informaţia difuzată anterior de France 3 Picardie, conform căreia Chérif Kouachi şi fratele său Said s-ar afla într-o casă din comună.

'Nu am fost informat despre acest lucru. Dacă ar fi fost aşa, aş fi fost informat', a declarat telefonic Bruno Fortier.

El a precizat că periferia oraşului este survolată de elicoptere şi că un mare număr de autovehicule de poliţie şi de jandarmerie sunt concentrate în zonă. 'Căile de acces în localitate nu sunt închise. Nu mi s-a cerut să iau măsuri speciale, mi s-a spus să nu cedez panicii', a adăugat Bruno Fortier.

Între timp, relatează Le Point citând Ministerului francez al Apărării, în Ile-de-France sunt mobilizaţi în cadrul planului Vigipirate 800 de militari. 'Ieri dimineaţă erau desfăşuraţi 450 de militari. Am întărit acest dispozitiv pe timpul nopţii cu 150 de oameni. În prezent, acest dispozitiv este întărit cu încă 200 de militari şi suntem în măsură să-l suplimentăm cu încă 250 de oameni dacă ni se va solicita acest lucru', a declarat col. Gilles Jaron, purtător de cuvânt al statului major francez.

SURSA: Agerpres

Citește și: