Nu au fost raportate accidente care să fi fost cauzate de această problemă, au declarat reprezentanţii Nissan. Rechemarea afectează maşini din Statele Unite, Europa şi Japonia.

S-a descoperit o problemă la sistemul de aprindere, care a dus la rechemarea în service a maşinilor produse din august 2003 până în iulie 2006, inclusiv a maşinilor mici ca March, Cube şi Note, şi aproximativ 12 alte modele, precum sedanul Tiida, pickup-ul Titan şi modelul de lux Infiniti QX56.

În cazuri extreme, motorul se va opri şi nu va mai porni, a declarat purtătorul de cuvânt al Nissan, Mitsuru Yonekawa.

Din vehiculele rechemate la service, aproximativ 835.000 au fost produse în Japonia, 762.000 în America de Nord, şi 354.000 în Europa.

Nissan, asociat cu Renault SA, nu a precizat care este preţul pentru rechemarea în service, dar acesta ar putea fi mic totuşi, necesitând doar o jumătate de oră de reparaţii.

Numărul mare de maşini rechemate recent la service este o urmare a strategiei de reducere a costurilor, prin folosirea aceloraşi componente la mai multe modele.

La rândul său, compania Toyota Motor Corp., cel mai mare producător de maşini din lume, a rechemat în service peste 10 miloane de maşini anul trecut, din cauza unor probleme la sistemul de acceleraţie şi frânare şi a altor probleme tehnice.
SURSA: Agerpres