Nicușor Dan a reacționat la acuzațiile lansate de fostul primar general, Gabriela Firea. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, acesta a explicat faptul că introducerea acestor linii au reprezentat o măsură populistă. Dan a punctat faptul că aceste autobuze deserveau de fapt doar șase școli din totalul de 600 ale Capitalei și generau costuri foarte mari raportat la numărul de utilizatori.

„Autobuzele școlare, a căror circulație a fost oprită în cursul anului 2020, au reprezentat o măsură populistă a ex-primarului Firea. Autobuzele școlare erau destinate doar pentru 6 școli din cele 600 ale Bucureștiului și nicidecum pentru toate unitățile de învățământ din Capitală.

Era vorba de un program-pilot, prin care au fost create 16 linii de transport pentru 6 școli. Astfel de linii, care au un număr mic de utilizatori înscriși, generează costuri foarte mari raportat la numărul de utilizatori. Din analiza primită la primărie, costul lunar al funcționării acestor autobuze școlare a fost de 564.500 lei + TVA.

În prezent, toți elevii circulă gratuit pe toate mijloacele de transport în comun, pe toate traseele din București”, a transmis primarul general Nicușor Dna în postarea de pa pagina sa de Facebook.

Ce acuzații îi aduce lui Nicușor Dan fostul primar

Tot într-o postare pe Facebook, fostul primar îl acuză pe actualul edil al Bucureștiului că a suspendat autobuzele școlare. Mai exact este vorba de liniile autobuzelor școlare care transportau elevii la mai multe şcoli din Bucureşti şi Ilfov.

Liniile în cauză fuseseră înființate de Gabriela Firea în mandatul acesteia și asigurau gratuit transportul a sute de elevi de acasă la școală. Acum că a fost anunţată redeschiderea şcolilor, aceste linii au fost suspendate, după cum spune fostul primar general, care adaugă că actualul primar general, Nicuşor Dan, a luat această decizie.

„Luni incepe scoala fizic, in sfarsit! A confirmat si K. Iohannis. Ce s-a gandit noul primar al Capitalei? Sa “dea o mânā de ajutor” familiilor din Bucuresti si Ilfov. Asa ca a ordonat oprirea transportului scolar, asigurat de STB la propunerea mea ca primar, si prin votul consilierilor generali social-democrati. Da, da, este incredibil! Dar cat se poate de real!

In plus, ca un las, nu-si asuma decizia crunta luata de el personal – sunt martori din primarie si STB -, asa ca a dispus ca anuntul sa fie facut, chipurile, ca o decizie a Asociatiei de dezvoltare pentru transport.

Adica, îi jigneste înca o data pe cetateni! Si asta pentru ca el, chiar el este Presedintele Asociatiei de dezvoltare – ca primar general.

Mai mult, o astfel de hotarare trebuia luata de catre Comitelul Director si AGA, adica ar fi trebuit sa voteze, alaturi de primarul Capitalei, si presedintele CJ Ilfov, si cei 40 de primari ai oraselor si comunelor din Ilfov”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Sursă foto: INQUAM Photos, Ilona Andrei