În perioada ianuarie – august, Turcia a exportat în 87 de țări autobuze și microbuze în valoare de peste 916 milioane de dolari.

Potrivit datelor furnizate reporterului Agenției Anatolia de Uniunea Exportatorilor din Industria Auto, au fost înregistrate creșteri importante ale exporturilor către Rusia, Cehia și Mexic.

Principalele pieţe după primele opt luni: Franţa, Germania şi Italia

Cele mai mari vânzări în perioada ianuarie – august au fost realizate către Franța, în valoare de peste 154 de milioane de dolari.

Pe locul doi s-a situat Germania, care a importat autobuze și microbuze din Turcia în valoare de 147 de milioane de dolari, iar pe locul trei, Italia cu importuri de peste 89 de milioane de dolari, scrie Haberler.

Exporturile către Rusia au crescut cu aproape 400%

Potrivit datelor furnizate de Uniunea Exportatorilor din Industria Auto, au fost înregistrate creșteri importante ale exporturilor către Rusia, Cehia și Mexic.

Astfel, exporturile către Rusia au înregistrat o creștere de 376%, către Cehia de 112% și către Mexic de 244%.

Reprezentanții din sector precizează că au fost realizate exporturi de câte 20 de milioane de dolari către Polonia, Austria, Spania, Serbia, Israel și Ungaria și de peste 10 milioane de dolari în Belgia, Croația, Suedia, Bulgaria, România și Azerbaidjan.