Nicușor Dan anunță schimbări majore. Într-o postare pe pagina personală de Facebook, primarul Capitalei a anunțat delegarea unor servicii către Compania Municipală Parcuri şi Grădini va fi retrasă în prima şedinţă a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Totodată, el a mai subliniat faptul că angajaţii sunt încurajaţi să se înscrie la concursurile pe care le va organiza ALPAB, unde vor putea să lucreze după desființarea companiei.

“Aceste companii municipale vor fi desfiinţate şi nu este bine ca oamenii să se mai lase amăgiţi că vom reveni asupra acestei decizii. I-am încurajat, aşa cum am spus de mai multe ori, să se înscrie la concursurile pe care ALPAB le va organiza, pentru a se angaja acolo unde vor trece aceste servicii după desfiinţarea companiei.

De altfel, pentru a nu mai exista o stare de tensiune şi dezinformare, am decis ca în prima şedinţă a Consiliului General al Municipiului Bucureşti să retragem delegarea acestor servicii ale Primăriei către companie”, a scris edilul general, pe Facebook.

Nicușor Dan vrea să diminueze cheltuielile

Totodată, primarul Capitalei a mai vorbit și despre motivul pentru are ia această decizie. Potrivit acestuia,  în timpul administraţiei anterioare serviciile ALPAB au fost transferate către trei companii municipale, dar rezultatul delegării a fost creşterea cheltuielilor cu 30%.

“Pentru cine nu este la curent cu risipa care s-a făcut de către fosta administraţie, serviciile Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement au fost transferate în anul 2018 către 3 companii municipale: Compania Parcuri şi Grădini, Compania Întreţinerea Arborilor şi Spaţiului Verde şi Compania Agrement Bucureşti. Rezultatul acestor delegări a fost creşterea cheltuielilor Primăriei Capitalei cu 30%”, a adăugat Nicuşor Dan.

În același timp, primarul Capitalei a contrazis informaţiile potrivit cărora angajaţii companiei nu şi-ar fi primit salariile la zi, menţionând că a avut vineri o întâlnire cu reprezentanţii acestora.

“La această companie, salariile sunt plătite la zi. Însă, din cauza dezinformărilor la care sunt supuşi permanent, aveau senzaţia că nu îşi vor primi salariile pentru perioada cât va mai funcţiona compania”, a precizat Nicuşor Dan.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin