'Anunţul cel mai important pe care l-a făcut Liviu Dragnea astăzi a fost acela că nu este încă prim-ministru şi că PSD vrea să schimbe legea pentru ca domnia sa să fie prim-ministru, ceea ce e un lucru cu care ne-am obişnuit deja. (…) Singurul criteriu pe care l-a folosit Liviu Dragnea a fost loialitatea faţă de sine însuşi şi teama ca nu cumva dând această putere unei persoane importante din partid aceasta să nu-i preia locul', a declarat Nicuşor Dan, la Palatul Parlamentului, scrie Agerpres.

Potrivit acestuia, Sevil Shhaideh nu are anvergura necesară pentru a ocupa funcţia de premier.

'Doamna Sevil Shhaideh nu are anvergura unui prim-ministru. O cunosc personal din perioada în care a lucrat în Ministerul Dezvoltării, a venit ca secretar de stat, împreună cu multă lume din gruparea Mazăre – Nicuşor Constantinescu. A fost dintre cei care au susţinut, la momentul acela, modificarea Legii urbanismului, care să permită din nou speculatorilor imobiliari să facă blocuri printre case, construcţii pe spaţii verzi şi aşa mai departe. Cred că ăsta este stilul PSD, această numire rezumă modul în care va guverna PSD în următorii 4 ani. Nu va respecta legea, o modifică pentru interesul lor şi se va comporta în mod dictatorial – un om va impune stilul PSD', a susţinut deputatul USR.

El a menţionat că acest punct de vedere va fi comunicat de delegaţia USR preşedintelui României.

Propunerea social-democraţilor pentru funcţia de prim-ministru este Sevil Shhaideh, a anunţat miercuri preşedintele PSD, Liviu Dragnea. El a spus că 'deocamdată' nu poate solicita această funcţie pentru sine.