PNL încă nu are un candidat pentru președinția Consiliului Județean Prahova

Întrebat dacă PNL îl susține pe Iulian Dumitrescu pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Prahova, Nicolae Ciucă a răspuns:

”În acest moment nu am o propunere de la filiala Prahova. În momentul în care o voi avea vom lua o decizie, decizia o va lua Biroul Politic Naţional. Nu avem propunerea care să intre în analiza Biroului Politic Naţional”.

Liderul PNL a afirmat că până acum, liberalii au validat toate listele de candidați pentru consiliile județene și condiții locale.

”Am rămas cu două filiale – Prahova şi Bihor”, a declarat el la Digi24.

Iulian Dumitrescu, fostul președinte al Consiliului Județean Prahova și membru PNL, a afirmat joi că atât Constituția, cât și Statutul partidului îi oferă posibilitatea de a candida la alegerile locale din 9 iunie. Totuși, el consideră că aceasta este o decizie personală pe care trebuie să o ia.

Despre dosarul penal în care este acuzat de luare de mită, Dumitrescu a spus că ”sunt nişte oameni puşi de Vlad Cosma, ”care vor să pună mâna pe judeţul Prahova”.

Iulian Dumitrescu
Iulian Dumitrescu / SURSA FOTO: Facebook – Iulian Dumitrescu

Iulian Dumitrescu s-a prezentat la Secția 2 de Poliție din Capitală

Joi, Iulian Dumitrescu s-a prezentat la Secția 2 de Poliție din București în cadrul controlului judiciar.

În ceea ce privește o posibilă candidatură a lui Iulian Dumitrescu la Prahova, președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marți că aceasta este parte a unei strategii de partid pe care o gestionează în cel mai bun mod posibil. De asemenea, a precizat că nu este vorba doar despre o singură propunere de candidatură pentru funcția de șef al Consiliului Județean Prahova.

Iulian Dumitrescu este investigat de către DNA sub control judiciar. Acesta este suspectat că ar fi primit mită în valoare de 16 milioane de lei (aproximativ 3,2 milioane de euro) de la un om de afaceri, după ce ar fi solicitat suma de 47,5 milioane de lei.

De asemenea, procurorii au instituit sechestru asupra conturilor bancare ale celor trei persoane implicate, precum și asupra unui imobil al lui Iulian Dumitrescu și a 19 imobile aparținând surorii și cumnatului fostului șef al Consiliului Județean Prahova.