Nicolae Ciucă a vorbit, în cadrul conferinței de la Brașov, despre necesitatea promovării capitalului românesc

”Am participat, astăzi, la Braşov, la conferinţa organizată în cadrul Caravanei Antreprenoriale, eveniment iniţiat de Clubul Oamenilor de Afaceri Liberali. Le-am vorbit celor prezenţi despre necesitatea promovării capitalului românesc şi despre patriotismul inteligent de care trebuie să dăm dovadă în această perioadă de mari provocări economice internaţionale”, a transmis premierul într-o postare pe Facebook.

Prim-ministrul României a subliniat, că Guvernul are datoria de a sprijini investitorii autohtoni.

”Orice guvern responsabil are datoria sprijinirii investitorilor autohtoni şi a menţinerii unui dialog permanent cu aceştia. Doar în acest mod, instituţiile centrale pot afla rapid care măsuri fiscale funcţionează şi care sunt actele normative care pot sprijini capitalul local”, a afirmat Ciucă.

Este important să crească mult mai mult numărul celor cu venituri decente

”Trebuie să fim conştienţi că acum este momentul în care trecem într-o altă etapă de dezvoltare economică a României. Modelul de până acum se baza pe o inerţie, mizând pe fiscalitatea rezonabilă şi pe forţa de muncă ieftină.

Ca liberali, considerăm că este esenţial ca în România să crească mult mai mult numărul celor cu venituri decente, aşa-numita clasă de mijloc a ţării. Astfel, cu cât numărul românilor care câştigă din ce în ce mai bine va fi mai mare, cu atât şi economia noastră va fi mai puternică”, a precizat Nicolae Ciucă.

Conform Agerpres, premierul a transmis oamenilor de afaceri români să aibă voință să iasă din perimetrul județean sau național și să treacă la un nivel internațional.

Nicolae Ciucă: Avem potenţial uman incredibil, nu am ştiut să-l valorificăm

„Ţara noastră va conta în mediul economic internaţional atunci când vom Siemens-ul nostru sau Samsung-ul nostru, vom conta cu adevărat în mediul economic internaţional. Avem nevoie de această consolidare, de curajul dumneavoastră şi dumneavoastră de sprijinul nostru să puteţi să capitalizaţi şi să puteţi să intraţi în jocul acesta mare. România nu poate să se laude în continuare doar cu câteva produse tradiţionale.

Sunt tradiţionale, sunt ale noastre, mândria noastră, avem potenţial uman incredibil, nu am ştiut să-l valorificăm astăzi, e adevărat, mulţi dintre aceştia sunt în diaspora, lucrează în diaspora. Trebuie să le creăm condiţii să se întoarcă în ţară (…) avem datoria faţă de ei să le creăm condiţii să vină să-şi manifeste spiritul de mândrie naţională, patriotică aici, în ţară, să dezvolte în ţara noastră ce au învăţat afară (…)

Românii pot mai mult. România merită mai mult”, a transmis premierul.