Vești immense pentru Laura Codruța Kovesi de la Strasbourg. Se trag sforile pentru ca postul de procuror șef european să fie numit cât mai repede. Noi informații de la Strasbourg privind candidatura lui Kovesi la postul de procuror-șef european. Președinția finlandeză a Consiliului Uniunii Europene vrea să găsească rapid o soluție pentru această problem.

 

Antti Rinne, premierul Finlandei, a rupt tăcerea în privința deblocării negocierilor dintre Parlamentul European și Consiliul UE pentru funcția de procuror-șef european. „Azi dimineață am văzut o știre de presă cum că această chestiune legată de procurorul-șef european încă se negociază în COREPER (ambasadorii statelor membre n.r.). Și cred că azi vom afla răspunsul final din partea satatelor membre de a găsi o soluție. Eu am dat instrucțiuni ca obiectivul nostru să fie ăsirea unei soluții la această situație cât mai repede posibil. Înțeleg destul de bine că sunt presiuni pentru găsirea unei soluții și sper că vom găsi o soluție rapid”, a spus premierul Finlandei, conform hotnews.ro.

Și președintele Parlamentului European, David Sassoli, a fost chestionat în privința susținerii Laurei Codruța Kovesi, dar și dacă va fi nevoie de noi proceduri pentru o eventuală reconfirmare. „Cât mă privește pe mine, rolul meu este să ofer toate garanțiile necesare pentru procedura aleasă de parlament și ne vom strădui să fie cât mai transparent posibil. Rolul meu este să garantez integritatea procesului”, a răspuns Sassoli pentru sursa citată.