Președintele Klaus Iohannis a vorbit în discursul său susținut după discuțiile cu partidele politice și despre alegerile anticipate. Iohannis a întărit punctul de vedere susținut și ieri, anume că este „în favoarea alegerilor anticipate”, numai că în opinia sa acest lucru este destul de complicat. România are nevoie de un Guvern cât mai repede, dar după alegerile prezidențiale PSD va primi lovitura fatală.

„Personal, eu sunt în favoarea alegerilor anticipate, dar după prezidențiale. Constituția României nu favorizează alegerile anticipate. Aș putea chiar să spun că în actuala Constituție se inhibă alegerile anticipate.

Astfel de condiții se întrunesc greu și sunt dispus să mă implic, după prezidențiale, să găsim un consens între toate forțele politice.

Dacă, repet, dacă ar pica 2 propuneri pe care le-aș face în perioada imediat următoare, acest guvern Dăncilă ar rămâne în funcție, lucru inacceptabil și ar rămâne în funcție până la alegerile anticipate din primăvară. Astfel, țara va fi aruncată într-un haos total! Așadar, acum avem nevoie de un guvern cât mai rapid, iar după prezidențiale vom relua discuția pe tema anticipatelor.”, a declarat Klaus Iohannis.