Anunț dinamită al europarlamentarului PNL, Rareș Bogdan. Acesta spune că astăzi este ziua în care Laura Codruţa Kovesi ar putea afla dacă va deveni procuror şef European. Mai mult, Rareș a transmis şi un mesaj de susţinere pentru fosta şefă a DNA.

„Kovesi, pe ordinea de zi! În câteva minute începe întâlnirea coordonatorilor grupurilor politice reprezentate în Comisia LIBE (Libertăți Civile, Justiție și Afaceri Interne) a Parlamentului European. Pe agendă, un subiect important care privește România: continuarea procedurilor în privința alegerii șefului Parchetului UE.

În mandatul trecut, Parlamentul a votat susținerea fără rezerve, problema s-a înpotmolit din cauza opțiunilor din Consiliul UE, prezidat de România prin Guvernul Dăncilă. Știți povestea: au blocat accederea unui român într-un post crucial. Și nu orice român! Urmează să se decidă cum vor continua negocierile, sunt mai ales chestiuni tehnice.

Mă aștept la o reconfirmare a deciziei politice luate de Parlament. Să-i ținem pumnii doamnei Kovesi!”, a scris Rareş Bogdan pe o rețea de socializare.