Compania Nestle a anunţat luni că Starbucks va primi o plată în avans de 7,15 miliarde de dolari în numerar pentru o licenţă globală nelimitată, care-i va permite să vândă şi să distribuie produsele companiei în afara cafenelelor. În urma tranzacţiei, care ar urma să se finalizeze în această vară, Nestle va prelua aproximativ 500 de angajaţi ai Starbucks. 

Compania Nestle va deţine drepturile de comercializare a produselor ambalate Starbucks. 

Produsele din categoria cafelei porționate, aflate în portofoliul Nestle (Nescafe Dolce Gusto și Nespresso) își vor menține forma actuală în care se prezintă. 

Directorul executiv al Nestle Mark Schneider a descris acest acord ca pe un „pas semnificativ”.

Starbucks va folosi câştigurile obţinute pentru a accelera răscumpărarea de acţiuni. Tranzacţia este cel mai recent indiciu al modului în care sunt afectate companiile de schimbarea gusturilor consumatorilor. 

Această alianţă globală va aduce experienţa Starbucks în milioane de locuinţe din întreaga lume prin intermediul Nestle, a afirmat şeful Starbucks, Kevin Johnson. 

Nestle are 335.000 de angajaţi, 436 de fabrici în 85 de ţări, îşi vinde produsele în 189 de ţări, iar în 2016 a înregistrat o cifră de afaceri de 89,5 miliarde franci elveţieni. 

În România, Nestle deţine o fabrică la Timişoara, deschisă în anul 1995. Nestle România exportă 35% din producţia fabricii de la Timişoara în Ungaria, ţările de la Marea Adriatică, ţările mediteraneene şi, începând din acest an, în Irlanda.