În zilele noastre, migrenele sunt considerate una dintre cele mai cunoscute, dar şi cele mai obişnuite afecţiuni, de cele mai multe ori manifestându-se în forme uşoare şi dispărând în decursul a câteva ore. Aproape orice persoană a avut, cel puţin o dată în viaţă, dureri de cap cauzate de oboseală, extenuare sau stres. Specialiştii au demonstrat că printre remediile împotriva durerilor de cap se enumeră şi consumul moderat de cafea.

Studiile furnizate de NESCAFÉ (Diamond, S. Clinical Pharmacology and Therapeutics 2000,( 68): 312-319) au arătat modul în care cafeaua acţionează asupra migrenelor. Un consum moderat de cafea contribuie la prevenirea durerilor de cap şi chiar la combaterea lor dacă este consumată în faza incipientă.

Experţii susţin că o cană de cafea preparată în mod corect (1.8g de cafea solubilă la 150 ml de apă) poate ameliora o durere de cap şi o poate chiar combate dacă este consumată atunci când migrena este într-o formă uşoară.

Studiile citate de NESCAFÉ au demonstrat că sub influenţa cofeinei, procesul de absorbţie a medicamentelor analgezice este accelerat. Un studiu realizat pe un eşantion de 301 persoane care sufereau de migrene în mod regulat a relevat efectele benefice ale cafeinei în ameliorarea acestor probleme. Pe rând, participanţii au apelat la tratamentele clasice, apoi le-au completat cu o cană de cafea. În urma consumului de cafea, 80% dintre ei au simţit o îmbunătăţire a stării după o perioadă de 6 ore, spre deosebire de cei 67% care au recurs doar la metode terapeutice obişnuite.

“Cercetările recente în domeniu – menţionate de NESCAFÉ – au arătat că un consum moderat de cafea contribuie la ameliorarea durerilor de cap, întrucât cafeina contracarează efectele dilatării vaselor de sânge la nivelul creierului. Majoritatea consumatorilor nu cunosc beneficiile cafelei asupra organismului, important este să reţină că doza recomandată este de 2-3 căni de cafea în fiecare zi.  De asemenea, pentru a reduce riscul de apariţie a migrenelor şi pentru un plus de energie, este indicat să avem o alimentaţie echilibrată, să facem minimum de mişcare şi să evităm pe cât posibil stresul”, declară Luiza Pîrvu, consultant în nutriţie.

NESCAFÉ pune la dispoziţia consumatorilor de cafea solubilă şi un Infoline, la care pot afla informaţii şi primi recomandări despre consumul de cafea solubilă şi efectele acesteia de la consultantul Nestlé. Infoline-ul gratuit poate fi accesat la numărul 0800 637 853 (0800NESTLE), numai din reţeaua Romtelecom de luni până vineri, între orele 09.00 – 18.00, cu excepţia sărbătorilor legale.

În cadrul programului de informare „Despre cafea cu sănătate”, lansat în acest an, NESCAFÉ va prezenta toate beneficiile cafelei solubile asupra organismului uman. Astfel, consumatorii vor înţelege că un consum moderat de cafea solubilă acţionează în mod pozitiv asupra sănătăţii corpului.

Compania elveţiană Nestlé, liderul mondial al industriei alimentare, a fost fondată în anul 1866 de către Henri Nestlé şi este astăzi cea mai mare companie de produse alimentare din lume, fiind prezentă în 84 de ţări, cu 456 de fabrici şi un număr de 283.000 angajaţi.

Nestlé a pătruns pe piaţa românească în 1995, în momentul de faţă având peste 700 de angajaţi.

Te-ar putea interesa și: