Nepotul lui Ion Iliescu nu s-a apropiat de fostul președinte

Este cunoscut faptul că fostul președinte Ion Iliescu nu a avut copii. Dar mai puțini sunt cei care știu că politicianul are nepoți. Potrivit Gândul, unul dintre aceștia este Andrei, nepotul vitreg al fostului președinte, care nu a avut o relație strânsă cu fostul șef de stat. Andrei Iliescu, în vârstă de 51 de ani acum, a încercat să se apropie de unchiul său faimos, însă, conform informațiilor provenite de la sursele Gândul, cineva a împiedicat dezvoltarea acestei relații.

Chiar și după mai bine de 20 de ani, Andrei Iliescu nu are o legătură apropiată cu celebrul său unchi. Într-un interviu, Andrei Iliescu a dezvăluit că a încercat de mai multe ori să stabilească o conexiune cu Ion Iliescu. Chiar și tatăl său își dorea acest lucru. Dar toate încercările lor au fost respinse de fostul președinte.

Surse din anturajul lui Andrei Iliescu au precizat că cea care s-ar fi opus ca fostul șef de stat să păstreze o relație apropiată cu fratele. Și cu nepotul său vitreg ar fi fost soția politicianului, Nina Iliescu.

„O femeie foarte rece, respingătoare. Cred că nu i-au plăcut copiii. Andrei a încercat de mai multe ori să se apropie, încă de când era copil, dar a fost îndepărtat de răceala ei. Nina Iliescu nu se purta urât, dar te făcea să înțelegi că nu ai ce căuta în casa lor”, susțin sursele Gândul.

Era tratat ca un străin

De asemenea, chiar Andrei a dezvăluit un episod delicat, în care a încercat să transmită un mesaj de Sfântul Ion unchiului său prin telefon. Iar Nina Iliescu l-ar fi respins brusc.

„Mă trata ca pe un străin. Aveam o relație și mai rece cu mătușa mea”, mărturisea Andrei într-un interviu din 2001.

Cu toate că legătura dintre Andrei și Ion Iliescu nu a fost una strânsă, fostul președinte a avut grijă de ruda sa în câteva ocazii, oferindu-i mai multe cadouri.

În 1991, Andrei a primit de la Ion Iliescu o cameră video. Dar a decis să o vândă. De asemenea, în altă împrejurare, fostul președinte i-a dăruit o brățară de aur de la un brand de lux.

Cu toate acestea, Andrei Iliescu a declarat cu peste 20 de ani în urmă că relația sa de rudenie cu Ion Iliescu nu i-a adus beneficii semnificative în viață.

În prezent, Andrei Iliescu se confruntă cu probleme legale. El a fost trimis în judecată pentru acuzații de tăinuire într-un dosar de corupție.