„Având în vedere aprobarea admiterii la tranzacţionare din partea BVB, avem în vedere listarea efectivă a NEPI pe BVB în prima săptămână a lunii iunie. În aproximativ o săptamana, cei doi intermediari vor organiza un roadshow prin care să prezinte compania investitorilor instituţionali”, a declarat Dan Weiler, Director Corporate Finance & Investment Banking BCR.

Consiliul Bursei de Valori Bucuresti a admis la tranzacţionare, în baza avizului consultativ favorabil emis de Comisia de Admitere la Tranzacţionare, în sectorul „Alte Instrumente Financiare Internaţionale“, Categoria A – Instrumente financiare asimilabile titlurilor de capital, a acţiunilor emise de NEPI. Data începerii tranzacţionării acestora urmează să fie comunicată ulterior.

Portofoliul companiei este format din 30 de proprietăţi de retail, birouri şi industrial, dintre care 24 sunt localizate în România. Acestea au fost evaluate la 145,96 mil. euro şi au o suprafaţă închiriabilă de circa 140.000 mp.

Fondul de investiţii a fost actorul a două tranzacţii record în 2010. Odată când a preluat o parte din centrul comercial Iris Shopping Center din Piteşti, de la Avrig 35, pentru suma de 39,9 mil. euro, inclusiv datoriile, iar a doua oară prin achiziţia centrului financiar Floreasca Business Park (foto) pentru 100 mil. euro, cea mai mare tranzacţie imobiliară de la începutul crizei şi până acum.