NEPI a preluat proprietatea vilei, ce a aparţinut fostului guvernator al Băncii Naţionale Mihai Oromolu, în contul unei datorii pe care Avrig 35, grup imobiliar fondat de Alexander Hergan, o avea la sud-africani. Terenul de circa 4.500 mp şi vila avariată puternic de un incendiu în februarie 2009 au fost evaluate în 2012 la 12,96 mil. euro. Valoarea tranzacţiei dintre NEPI şi Avrig 35 nu a fost făcută publică, însă CEO-ul din vremea încheierii deal-ului, Martin Slabbert, spunea că valoarea datoriilor depăşea valoarea terenului şi a vilei de lângă Guvernul României.

CITIŢI ŞI Proprietarul vilei Oromolu: Nu vom face bani din acest proiect imobiliar

Pe lângă restaurarea monumentului istoric, NEPI a dezvoltat alăturat şi o clădire de birouri cu o arhitectură modernă în suprafaţă de 8.400 mp. În momentul de față, se lucrează la etajul al treilea și ultimul, apoi se va trece la închiderea fațadei și a acoperișului și la executarea finisajelor interioare. Proprietatea va beneficia de 204 locuri de parcare dispuse pe trei niveluri subterane.

NEPI se aşteaptă să încaseze de pe urma închirierii acestui imobil 2,9 mil. euro. Compania are 300 mil. euro angajate în dezvoltări imobiliare şi noi achiziţii, potrivit raportului financiar aferent anului 2015, şi gestionează dezvoltarea unor proiecte imobiliare care mai necesită investiţii suplimentare de 456 mil. euro. Portofoliul de active al NEPI a ajuns la 2,26 mld. euro.

CITIŢI ŞI NEPI are 300 mil. euro angajaţi în dezvoltări şi achiziţii imobiliare noi


Te-ar putea interesa și: