Compania gestionează dezvoltarea unor proiecte imobiliare care mai necesită investiţii suplimentare de 456 mil. euro. Acestea includ etapa a doua a extinderii centrului comercial City Park din Constanţa, care trebuie definitivată până la vară, extinderea mallului Promenada din Bucureşti cu noi spaţii comerciale şi o clădire de birouri peste structura existentă, care se estimează că va fi realizată până în 2018, finalizarea mallului Shopping City Timişoara, care va fi inaugurat în 31 martie, extinderea Severin Shopping Center şi construcţia unui nou mall în Piatra Neamţ, ambele până la finalul acestui an. Compania mai lucrează la construcţia a două proiecte de birouri în Cluj-Napoca şi în centrul Bucureştiului.

NEPI a încheiat anul trecut cu lichidităţi de 330 mil. euro şi un împrumut neaccesat de 80 mil. euro, potrivit raportului financiar publicat la Bursa de Valori Bucureşti. Gradul de îndatorare al dezvoltatorului imobiliar a ajuns la 14,6%, comparativ cu 8% la sfârşitul anului 2014.

„Compania urmărește în mod activ oportunități de investiții în alte state din zona Europei Centrale şi de Est decât cele în care este momentan prezentă și intenţionează să investească pe noi piețe în 2016. Deși este o concurență crescută pe piață (rezultată parțial din lichiditate ridicată), iar în ultima perioadă se observă o scădere a randamentelor, dată fiind poziționarea sa curentă pe piață, compania rămane într-o poziție favorabilă extinderii, datorită bazei existente de proprietăţi din portofoliul acesteia“, se mai precizează în raportul financiar.

CITIŢI ŞI NEPI vrea să replice modelul de afaceri dezvoltat în România

Sud-africanii au încasat anul trecut din chirii şi alte venituri din exploatare 148,8 mil. euro, din care 120 mil. euro au fost generate de cele 16 malluri pe care le deţine. Totodată, valoarea activelor companiei a crescut cu 44% la 2,26 mld. euro.