NEPI a cumpărat mallul din Constanţa cu 81 mil. euro de la dezvoltatorii proiectului, compania Neocity, aceasta fiind cea mai mare tranzacţie imobiliară a anului 2013. Centrul comercial a fost deschis în 2008 de dezvoltatorul Neocity, fondat şi condus de milionarul israelian Ehud Benshach, ale cărui operaţiuni locale au fost conduse mulţi ani de omul de afaceri Elan Schwartzenberg.

CITIŢI ŞI Milionar israelian: Căutăm activ noi oportunităţi de investiţii în România

Extensia, care va pune pe piaţă încă 21.000 mp închiriabili pe lângă cei 29.000 mp deja existenţi, este construită în perimetrul ocupat momentan de parcarea exterioară a mallului. La finalul lucrărilor, City Park va beneficia de circa 1.400 noi locuri de parcare situate pe două niveluri subterane, dar şi pe acoperişul clădirii. Noua dimensiune a centrului comercial este comparabilă cu cea a Maritimo Shopping Center, aflat în proprietatea Immofinanz, care din 2011 este cel mai mare mall din Constanţa.

În noul spaţiu construit va fi amenajat un cinematograf cu zece săli, echipat cu tehnologia 4DX, o sală de sport, restaurante şi magazine de îmbrăcăminte. Dezvoltarea noii aripi a fost împărţită în două etape, în luna iunie urmând a fi deschis cinematograful şi zona de restaurante, iar în a doua fază va fi amenajată zona dedicată sălii de fitness şi noilor magazine.

Săptămâna viitoare, în data de 14 mai, NEPI urmează să inaugureze şi cel mai mare proiect dezvoltat de companie în România. Mega Mall din cartierul bucureştean Pantelimon este în ultima etapă de amenajare a spaţiilor retailerilor. Proiectul, deţinut în parteneriat cu austriecii de la Real4You, a presupus o investiţie de circa 165 mil. euro.

NEPI deţine în portofoliul său zece centre comerciale funcţionale care totalizează o suprafaţă de 333.638 mp. Valoarea totală a acestor proprietăţi depăşeşte 544 mil. euro, iar chirii anuale generate de acestea sunt de circa 50 mil. euro. Compania deţine mallurile Promenada, City Park Constanţa, Ploieşti Shopping City, Brăila Mall, Deva Shopping Centre, Vulcan Value Centre din Bucureşti, Shopping City Galaţi, Retail Park Piteşti, Shopping City Târgu Jiu şi Severin Shopping Center.