Este lovitură momentului pentru România. Liderul PSD, Marcel Ciolacu susține că România va plăti 4 miliarde de euro, numai dobânzi, în acest an. El a acuzat Guvernul de sabotarea suveranității naționale.  Acesta a făcut o serie de declarații importante la Antena 3.

„In primele 6 luni, sunt documente publice, Romania a platit 8,6 miliarde lei dobanzi. Intre timp, Romania a mai luat un imprumut de 3 miliarde de euro. Pana la sfarsitul anului, Romania va plati 20 miliarde lei numai dobanzi, fara rate, fara sa rambursam, respectiv 4 miliarde de euro dobanzi. Romania a ajuns ca miliardarii de carton care dupa Revolutie faceau de la banca la banca pana la urma li s-a inchis undeva si s-au naruit toate imperiile cu vilele lor cu tot. In acest moment aici este Romania. 4 miliarde euro inseamna peste 1,5% din PIB care merge numai in dobanzi. Populatia nu va putea rezista la asa ceva”, a spus Ciolacu.

Marele pericol care lovește România

Potrivit acestuia, gradul mare de indatorare este periculos pentru ca atunci cand Romania este dependenta de imprumuturi externe, atunci suveranitatea tarii este grav afectata.

Pe de altă parte, Marcel Ciolacu a anunţat că PSD, care s-a pus de acord cu cei din AUR în vederea moţiunii de cenzură, este gata să vină la guvernare, în locul actualei coaliţii de guvernare. În cadrul aceleași emisiuni, preşedintele PSD a declarat că alegerile anticipate sunt singura soluţie pentru România, având în vedere că actualul Parlament „nu mai reflectă voinţa românilor”.

Ciolacu a vorbit şi despre posibilitatea unei guvernări alături de PNL şi USR PLUS, spunând clar că aşa ceva este exclus.

„Nu există în acest moment altă soluţie decât crearea unei alte majorităţi. Partidul Social Democrat nu va face un guvern cu PNL sau cu USR PLUS. Este de noaptea minţii să credeţi că noi vom intra într-un guvern cu domnul Cîţu sau cu domnul Oros.

Se poate creiona o altă majoritate politică. Dacă nu, nu e un capăt de ţară şi există şi posibilitatea unui guvern minoritar. Dar, din punctul meu de vedere şi al altor colegi, nu există altă soluţie decât alegeri anticipate”, a precizat liderul PSD.

Sursa foto: Dreamstime