Această achiziţie implică preluarea tuturor subsidiarelor şi activităţilor Gealan din Europa, inclusiv a operaţiunilor din România, unde compania a avut anul trecut vânzări de circa 30 mil. euro. Gealan România are un rulaj anual de circa 12.000 de tone de profile PVC şi o cotă de piaţă de circa 35-40%. De cealaltă parte, Veka România a înregistrat anul trecut o creştere cu 7% a vânzărilor. Compania germană are în România peste 30 de angajaţi şi derulează afaceri cu peste 180 de parteneri locali.

Cele două părţi au agreat ca toate informaţiile ce fac referire la această achiziţie să fie păstrate sub strictă confidenţialitate. „În calitate de partener esenţial al producătorilor europeni de ferestre, trebuie să facem faţă provocărilor pieţei. De aceea ne întărim poziţia concurenţială şi, prin îmbinarea expertizei noastre extensive în tehnologia profilelor, vom atinge un nou potenţial pe piaţă şi oportunităţi de afaceri. În plus, astfel vom contribuim şi la consolidarea pieţei de profil”, a declarat Andreas Hartleif, CEO al grupului Veka.

Afacere de familie, grupul Veka are peste 3.600 de angajaţi în 25 de subsidiare pe trei continente din întreaga lume. 1.300 dintre aceştia lucrează în sediul central al companiei din Sendenhorst, Germania. Grupul Veka a generat o cifră de afaceri de 793 mil. euro în 2013. În urma achiziţiei Gealan, nemţii îşi măresc personalul cu 1.150 de angajaţi.