Pe locul 10 se află Marea Britanie cu o pondere a datoriei în PIB de 80,9%, o datorie guvernamentală de 1,99 mii de miliarde de dolari, un PIB per capita de 35.850 de dolari și un PIB nominal de 2,46 mii de miliarde de dolari.
Britanicii sunt urmați de nemți, care au o datorie de 81,8% datorie în PIB, o datorie guvernamentală de 2,79 mii de miliarde de dolari și un PB pe cap de locuitor de 37.591 de dolari. PIB-ul nominal este de 3,56 mii de miliarde de dolari.
Franța are o datorie de 85,4% și o datorie guvernamentală de 2,26 mii de miliarde de dolari. Aceasta este urmată de Statele Unite, care au p datorie guvernamentală de 12,8 mii de miliarde de dolari.
Mai rău ca americanii stau belgienii: datorie de 97,2% din PIB la un PIB nominal de 514 miliarde de dolari.
Portugalia "stă" pe o datorie de 101,6% din PIB, în timp ce Irlanda are o datorie de 108,1%.
Italienii se află pe locul al treilea în topul celor mai îndatorate state din lume, cu o pondere în PIB a datoriei de 120,5%, iar pe locul al doilea se află Grecia, care se apropie de 170%.

Cea mai îndatorată țară din lume este Japonia: 233% din PIB, datorie guvernamentală de 13,7 mii de miliarde de dolari.
Agenţia de evaluare financiară Standard & Poor’s a avertizat luni că ar putea revizui în scădere ratingul suveran al Japoniei dacă economia va creşte sub estimări sau dacă nivelul datoriei publice va continua să crească.
"În Germania, oameni au senzația că țara nu are nicio problemă, că Germania este lipsită de datorii și că ceilalți sunt îndatorați excesiv. În realitate, nivelul datoriei germane este îngrijorător".
Cel care a spus aceste vorbe nu este nici Roubini și nici alt economist de la care ne-am obișnuit să răspândească opinii pesimiste. Este vorba chiar de președintele consiliului de miniștri ai Finanțelor din zona euro, nimeni altul decât Jean-Claude Juncker.

Acesta a declarat într-un interviu pentru Bonner General-Anzeiger că datoria Germaniei este mai îngrijorătoare decât cea a Spaniei. Începe drama finală: Trebuie să ne temem de datoria nemților. E uriașă! Germania, pusă la zid: Nemții sunt doar pasagerii de la Clasa I a Titanicului Europenii trebuie să pună pe masă 130 de miliarde de euro pentru ca Grecia să nu dea faliment Standard & Poor’s ar putea retrograda ratingul Japoniei dacă nivelul datoriei publice va continua să crească