Ministrul a ținut în primul rând să mulțumească românilor pentru înțelegere, dar a precizat clar că trebuie să se înțeleagă că măsurile de relaxare trebuie să fie progresive. De asemenea, în cazul în care situația se înrăutățește după ridicarea restricțiilor pot fi aplicate contra-măsuri.

În acest sens, Nelu Tătaru a spus că joi, în Parlament se va încerca reașezarea măsurilor, astfel încât, situația să nu scape de sub control.

„Populația a fost, până acum, foarte înțelegătoare și țin să le mulțumesc oamenilor pentru asta, dar trebuie să înțeleagă faptul că relaxarea trebuie să fie progresivă. Pentru fiecare măsură de relaxare avem și contra-măsura pe care s-o aplicăm în cazul în care situația o cere. Deci nu putem trece la o relaxare totală. Mâine vom încerca să reașezăm în Parlament măsurile de relaxare”, a declarat Nelu Tătaru la Realitatea PLUS.

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul Guvernului privind măsurile din starea de alertă, fiind făcute mai multe modificări, printre care aceea că Parlamentul va trebui să încuviinţeze starea de alertă în cazul în care aceasta se instituie în cel puţin jumătate de ţară.

S-au înregistrat 267 de voturi ”pentru”, 26 ”împotrivă” şi 5 abţineri.

Sursă foto: INQUAM/George Călin